donderdag 30 december 2010

Toi, Moi et la Mer (Oostende)

We maken er een traditie van om de avond voor kerstavond uit eten te gaan. Onder het mom van: terwijl iedereen zijn krachten spaart voor de volgende dag houdt niemand ons tegen om vanavond ook al wat te genieten. Dit jaar beslist de griep evenwel anders over onze plannen. We zijn een week later en proberen het opnieuw de avond voor oudejaarsavond. Het effect is minder groot: het is vakantie en de restaurants die open zijn, mogen toch aardig wat gasten verwelkomen.

We twijfelen even waar we zullen gaan. We checken de restaurants aan de zeedijk van Oostende en besluiten dat Toi, Moi et la Mer ons op dit moment het aantrekkelijkst lijkt. We waren hier eerder al en waren toen veeleer matig onder de indruk. Vanavond lokt een aantrekkelijk aanbod en een uiterst gezellige sfeer ons echter opnieuw naar binnen.

Bij het aperitief, een rode porto en een vers fruitsap dat echt vers geperst en lekker is, krijgen we een Breugels hapje dat bij de vegetariër logischerwijs maar matig wordt gesmaakt. De sfeer zit niettemin goed.
Er is een wintermenu met keuzemogelijkheden waarin alvast de ene kant van de tafel zijn gading vindt. De andere kant gaat à la carte.
Allebei starten we met carpaccio: van tonijn aan de ene kant, en een combinatie uit het keuzemenu van tonijn, zwaardvis en zeebaars aan de andere. De gerechten lijken op dezelfde manier afgewerkt, maar dat is slechts schijn. De tonijn kreeg zuiderse toetsen van pesto en zongedroogde tomaatjes. Het trio daarentegen werd oosters aangepakt met toetsen van limoen, citroengras, koriander en wasabi. Allebei erg lekker.
We drinken bij het eten een halve liter witte huiswijn (Chardonnay).

Daarna volgt een vegetarische pasta van cannelloni ‘à la Romana’ met spinazie en ricotta, en de zeebrasem uit het keuzemenu met gnocchi en een zuiderse ratatouille.
Beide gerechten mogen er wezen: alle ingrediënten komen prima tot hun recht.
Het menu geeft nog recht op een dessert. Het trio met chocomousse, bavarois en tiramisu is oké maar blijkt een ietwat te zware afsluiter. De thee aan de andere kant is een beter idee.

www.toimoietlamer.be

Onze score: quite okay
Bediening: aardig
Omgeving: warm met zicht op zeeGeen opmerkingen:

Een reactie posten