donderdag 20 januari 2011

Narai Thai (Brugge)

We houden van wereldkeuken. Tijdens een zoektocht eerder naar een Thais restaurant trokken we al eens naar de Narai Thai in Brugge. Vanavond is het opnieuw een impulsieve goesting in Oosterse keuken die ons naar de Narai Thai brengt.

Het is donderdagvond en al na 21 uur maar er heerst nog een aangename bedrijvigheid in het restaurant. Het restaurant bestaat uit een gelijkvloerse en een eerste verdieping en de klanten worden comfortabel gespreid zodat niemand op elkaar gepakt hoeft te zitten. Het is een gezellig interieur met wat Thaise beelden en fonteinen, zonder dat het in echte kitsch vervalt.

We worden vriendelijk ontvangen en bestellen dadelijk een aperitief: een vers fruitsap en een kirr. De kaart is uitgebreid en lijkt ons aantrekkelijker dan we ons herinneren. We bestellen om te beginnen een papayasalade en een salade met tonijn. De hoofdgerechten worden een tofugerecht met soja en de eend met een honingsaus. De ober vraagt me meteen of ik vegetarier ben, en noteert de bevestiging op de vraag. Als aperitiefhapje worden dan ook twee verschillende bordjes gebracht: aan de ene kant komt een bordje met een krab-avocadohapje, een Thaise sushi met zalm en een tempura van rund en aan de andere kant vegetarische loempiaatjes. Een attent gebaar.

De voorgerechten smaken ‘authentiek’ zoals we het zelf thuis niet kunnen nadoen. De papayasalade is fris en origineel. Ook het lauwe slaatje van tonijn, limoen, munt en koriander is top. We kijken al uit naar het vervolg. De eend met honing lost de verwachtingen in en het tofugerecht met diverse groenten, chili en basilicum is hemels. De groenten zijn in een gele curry bereid die mooi oogt en een fijne smaak heeft.
Na deze hoofdgerechten zijn we voldaan en keren we huiswaarts. En dat met de zekerheid dat we hier nog met overtuiging zullen terugkomen voor een gezonde Thaise maaltijd en een attente, vriendelijke bediening.

www.naraithai.be

Onze score: check this out
Bediening: sympathiek, attent
Omgeving: oosters

Geen opmerkingen:

Een reactie posten