vrijdag 28 januari 2011

Baan Thai (Gent)

Aan de Baan Thai koesteren we goede herinneringen. Het was het restaurant waarin we de Thaise keuken pas echt goed ontdekten. Het is ook de plek waar familie en schoonfamilie al samen aan tafel zaten. En het ligt in Patershol, een gezellige buurt in Gent.

Het is Lichtfestival in Gent, en we zijn dan ook opgelucht dat we hier nog een tafel kunnen krijgen. Omdat we ons op andere plekken in Gent al tegoed hebben gedaan aan aperitiefjes, bestellen we tweemaal vers fruitsap. Het is inderdaad vers, maar het wordt nogal grappig geserveerd met twee gekleurde rietjes.

De kaart is uitgebreid en er is op de laatste pagina ook een volledig vegetarisch alternatief.
Als voorgerecht krijgen we een slaatje met engelenhaar en limoen. Aan de ene kant is dit met nootjes en groentjes, aan de andere kant is er ook vis en vlees in verwerkt. Lekker, en ook lekker pikant. Lang geleden dat we nog zo in brand stonden.

Daarna komt er inktvis gevuld met Thaise vispastei in gele curry. De vispastei smaakt geparfumeerd, maar wel degelijk in een goeie Thaise zin en de curry smaakt zoals we die mochten verwachten. Toch is het gerecht misschien iets te homogeen om elke hap even spannend te houden. Gevarieerder is het gerecht aan de andere kant van de tafel: champignons werden er gegaard met andere groentjes in oestersaus en Thaise basilicum. Lekker.

Hoewel we ons hoofdgerecht niet meester konden, is er toch ruimte voor een dessert. Aan de ene kant wordt dat ananas die heerlijk vers blijkt, en aan de andere kant een ijsje met vers fruit en slagroom. Bij het aan tafel brengen merkt de ober evenwel op dat er een haar op het ijsje ligt. Hij neemt het prompt terug naar de keuken en komt even later terug met een nieuw exemplaar. Onze vrees dat het haar er gewoon zou afgeplukt worden blijkt onterecht. Het nieuwe ijsje is in een andere coupe gepresenteerd.

De stijl van het restaurant is sinds ons vorige bezoek niet veranderd, en daar schuilt misschien wel een probleem. Het restaurant is duidelijk aan een opknapbeurt toe. Maar voor degelijke Thaise keuken blijft dit wel een goed adres.

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk
Omgeving: aan een opfrissing toe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten