vrijdag 12 november 2010

Noura (London - UK)

London is om de hoek. De rit naar de stad had nog geen drie tellen geduurd. Voor we het goed en wel beseften had de metro ons uitgespuwd in het hartje van de stad: waren we deze morgen nog in een stad met een diepgewortelde dorpsmentaliteit, dan staan we nu aan Piccadilly Circus.

De Michelingids vertelt ons dat er om de hoek een Libanees restaurant is dat het checken waard is. Het lijkt ons een ideale start van onze trip en dus stappen we het restaurant binnen. Het interieur is strak met Arabische elementen en het onthaal vriendelijk en verzorgd.

De kaart bevat een ruime selectie aan Libanese specialiteiten, en hierbij worden vegetariërs niet vergeten. Het restaurant kreeg in 2005 immers een award voor beste vegetarische restaurant. We klinken met een Mojito en een Cava op onze gezondheid en kiezen elk een gerechtje uit de kaart. Er zal lam komen met okra, en aan de andere kant een Libanese ratatouille met zachte aubergine, smeuïge tomaten en kikkererwten. Het smelt in je mond. Beide gerechten worden geserveerd met rijst. Even is er verwarring omdat het ‘kleine’ glaasje Libanese witte wijn die we bij de ratatouille bestelden even groot blijkt als het grote glas rood bij het lamsgerecht. De bediening lost dit met een aardige knipoog op en geeft ons de extra cadeau.
Een leuke en gesmaakte start van onze citytrip.

www.noura.co.uk

Onze score: quite okay
Bediening: vriendelijk verzorgd
Omgeving: strak arabisch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten