vrijdag 17 december 2010

Le Grillon (Oostende)

Het wintert in Oostende. Een laagje ijs maakt van de trottoirs een gevaarlijke uitdaging. Voetje voor voetje banen we ons een weg op de kaai van Oostende. Met schaatsen zou het sneller gaan. We mopperen een beetje over de nonchalance van de vele horecazaken die het trottoir voor eigen deur er spekglad bij laten liggen. Maar net alsof hun neus voor kwaliteit moet worden bevestigd, treffen we voor de Grillon wél een goed gepoetst trottoir aan en kunnen we de laatste meters zonder kleerscheuren afleggen.

Het koude winterweer heeft veel mensen naar gezellige oorden gejaagd en ook hier zit het aardig vol. We klinken met een Ricard en een rode porto.
We gaan deze middag enkel voor een hoofdgerecht en kiezen de gegrilde tarbot met bearnaise, en aan de andere kant de tong op de wijze van de chef. Vooraf komen ze het stuk tarbot even tonen. Een flink uit de kluiten gewassen stuk dat eenmaal gegrild van een overheerlijke smaak getuigt. Dat ‘grill’-smaakje, zoals wij het zelf noemen, is om te jodelen. Verse frietjes en bearnaise maken het compleet. Ook aan de overkant is men enthousiast over de tong die in boter is gegaard met champignons en garnalen. Top!

We besluiten nog met een koffie en zijn het erover eens: voor de klassieke keuken is Le Grillon the place to be.

www.legrillon.be

Onze score: this is heaven
Bediening: professioneel verzorgd
Omgeving: klassiek
Prijs: high


Geen opmerkingen:

Een reactie posten