zondag 5 december 2010

Bistro Mathilda (Oostende)

Bistro Mathilda wordt druk bezocht. We hebben dus veel geluk dat we zonder reserveren toch nog een tafeltje voor twee kunnen versieren. Bistro Mathilda ligt pal aan het stadscentrum en biedt zicht op Dikke Mathille en het park. Het is barkoud buiten maar binnen lekker warm. Het donkergroene leer van de zitbanken en stoelen ademt de sfeer van een stijlvolle brasserie.

De kir royal is heerlijk. De Ricard is oké maar we verkiezen de elementen (ijs, water en Ricard) apart geserveerd en hier zit het ijs al bij het drankje. De kaart biedt klassieke brasserie keuken: een aantrekkelijk aanbod waaruit wij eerst de oesters en vissoep kiezen en daarna de tonijn en de tatjespap.

Bij de 6 holle oesters uit Frankrijk krijgen we een zevende oesterschelp gepresenteerd met een oesterblaadje. De ober raadt ons vriendelijk aan met dit laatste te beginnen. Leuk. Ook over de vissoep zijn we enthousiast. De rouille is eigenzinnig maar lekker, en de broodjes met gesmolten kaas zijn top.

Daarna komt de tatjespap: puree met karnemelk, garnalen en een gepocheerd ei. Dit smaakt naar de gerechten van bij onze grootouders: heerlijk klassiek. De tonijn wordt verrassend mooi gepresenteerd. We krijgen een bord met een zestal plakjes tonijn die nog mooi rood zijn in de kern. Dit wordt vergezeld van cappellini op smaak gebracht met pesto en een zuiderse tomatencoulis.

Bij dit alles drinken we een Chileense Chardonnay (Montgras) die van een uitstekende prijs-kwaliteit getuigt.

Een geslaagd en gesmaakt bezoek.

www.bistromathilda.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk verzorgd
Omgeving: brasserie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten