zondag 19 december 2010

Belair (Oostende)

Oostende zit verstopt onder een dik wit tapijt. Buitenlandse vrienden zijn op bezoek en het is hun idee om het restaurant van de Oostendse luchthaven te checken. Met dit winterweer krijgt de luchthaven er een extra avontuurlijke dimensie bij. Bovendien blijkt het weer in Zaventem zo slecht dat veel vliegtuigen worden afgeleid naar onze stad, wat voelbaar voor extra bedrijvigheid zorgt.

Die bedrijvigheid weerspiegelt zich ook in het restaurant. De ober loopt er nerveus bij, maar behoudt zijn professionele vriendelijkheid. Het aperitief, driemaal Picon vin blanc en eenmaal Ricard, is lekker en wordt volgens de regels van de kunst geserveerd.

De eerste ronde, aan de ene kant pikante scampi en aan de andere garnaalkroketten, wordt gesmaakt. Voor de kleinste komt er een kinderspaghetti. We vragen daar wat geraspte kaas bij, maar de ober vreest dat de kaas op is. Een minuutje later komt hij evenwel met een creatieve oplossing aan tafel: er wordt een bordje fijngehakte blokjes kaas aan tafel gebracht. Het jonge gezelschap neemt hier voldoening mee en laat de spaghetti smaken.

Als hoofdgerecht bestellen we mosselen. Driemaal in witte wijn, eenmaal Provençaals. De portie is royaal en wordt geserveerd met frietjes en mosselsaus. Lekker, al was de kok misschien net iets te royaal met zijn pepervat. De Muscadet vervolledigt de maaltijd prima.

De gerechten die je in Belair voorgeschoteld krijgt zijn lekker en eenvoudig. Het zicht en de ambiance van het komen en gaan van passagiers krijg je er gratis bij.

www.belair.be

Onze score: quite okay
Bediening: correct
Omgeving: bijzondere locatie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten