vrijdag 26 november 2010

Ten Bogaerde (Koksijde)

Al bij een eerste bezoek eerder tijdens de zomer waren we meteen gecharmeerd door de prachtige locatie: het restaurant is gevestigd in een gerestaureerde abdijhoeve op een plek waar de duinen overgaan in de polders.
Vanavond zijn we er voor de derde keer en we starten ons bezoek in het gezellige salon met een aperitief. De huischampagne Mailly wordt gesmaakt. We krijgen er verse garnaaltjes bij en ook een lekkere amuse.

We zullen kiezen voor het gastronomisch menu dat vier gangen biedt en keuze laat tussen twee hoofdgerechten. Omdat vis de hoofdbrok wordt, kiezen we voor een Italiaanse chardonnay.
Eenmaal aan tafel wordt gestart met een carpaccio van zeebaars met schuim van oesters en een toets geitenkaas.
Bij Ten Bogaerde staat het product centraal dat zonder moleculaire poespas maar met heel veel aandacht en zorg wordt bereid. Deze eerste ronde is alvast een sterke getuigenis van deze filosofie.
Na de geslaagde start komen Sint-Jakobsnootjes met pastinaak en schorseneren. Voor de vleeseters met een stukje buikspek. Driewerf hoera opnieuw voor deze tweede ronde.
Voor sommigen volgt hierna grietbot met toetsen van prei en voor de vleeseter ook wat kalfsjus. Aan de andere kant komt ravioli van fazant die heerlijk wordt omringd door herfstige texturen. Daar wordt een glaasje rood van het huis bij gedronken. Iedereen lijkt even enthousiast over zijn keuze.

Het dessert bestaat uit een sorbet van meloen, een pina colada en fruitige toetsen. Anderen kiezen voor de fijne selectie van kaas en daar wordt sherry of tien jaar oude portwijn bij geschonken.
Ons gesmaakt bezoek ronden we af met thee en enkele versnaperingen.

www.tenbogaerde.be

Onze score: check this out
Bediening: verzorgd
Omgeving: stijlvol
Prijs: mediumGeen opmerkingen:

Een reactie posten