zaterdag 13 november 2010

Tempo (London - UK)

Mayfair: een leuke maar poepchique buurt. Wie loos wil gaan kan zich hier een Bentley of Rolls Royce aanschaffen. Wij zijn met een lunch al tevreden en checken een menukaart van een Italiaans restaurant dat ons interessant lijkt.
Een gentleman zoals je die enkel in London ziet, komt ons iets toefluisteren: ‘it’s a wonderful restaurant’. De man ziet er best betrouwbaar uit, en dus wagen we het erop. Binnen is het kader sober en verzorgd. Deze plek kunnen we het best omschrijven als ‘de betere Italiaan’: hier geen pizza of spaghetti bolognaise. In de plaats veel originele gerechten die het onze keuze best moeilijk maken.

We starten met een carpaccio van zwaardvis waarbij een heerlijke olijfolie en wat kappertjes de smaakervaring compleet maken. Aan de ander kant wordt gestart met een lauwe bereiding van ‘honey roasted’ rode biet, babywortel en geitenkaas. ‘Overheerlijk’ is het simpele maar glasheldere besluit. Konden we dit maar zelf ook, mijmeren we bij een glas Italiaanse rosé. Aan de andere kant wordt mee gemijmerd met een glas Chardonnay uit Australië.
Wat volgt zijn de al even geslaagde gnocchi met tomaat en mozzarella. Een vriendelijke man die ons passeert en die achteraf de eigenaar blijkt te zijn, vertelt ons enthousiast dat dit zijn favoriete gerecht is. Aan de andere kant krijgen we een fijne pasta van krab met dille, limoen en pepers. De smaken zijn perfect uitgebalanceerd.

Men wordt vrolijk in het restaurant en iedereen lijkt elkaar handjes te gaan schudden. Allemaal vaste klanten raden we, en we snappen ook waarom: dit is een plek om naar terug te keren.

www.tempomayfair.co.uk

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk verzorgd
Omgeving: strak en sober

Geen opmerkingen:

Een reactie posten