zaterdag 6 november 2010

Ryad (Brugge)

Het was een Bongo-bon ‘Wereldkeuken’ die ons de eerste keer naar de Ryad had gestuurd. Het werd een heerlijke reis door de Marokkaanse keuken. Ryad is een Marokkaans restaurant in een Brugs herenhuis dat omgetoverd werd tot een gezellige plek met een warme zuiderse stijl. Er heerst een ecologische filosofie. Dat blijkt zowel uit de materialen waaruit het pand is opgetrokken, als uit de menukaart: die is vrij beperkt omdat ze er met seizoensgebonden producten werken. Je vindt er tagines, cousous en ook enkele Indiase gerechten.
Deze keer zijn we met vijf gekomen. We bestellen bij ons aperitief enkele mezze’s die een geslaagde start blijken en ons meteen onderdompelen in een exotische sfeer.
De meesten aan tafel kiezen voor een speciaal aperitief van het huis dat je zowel met of zonder alcohol kan krijgen. Er komt ook een witte porto aan tafel.
We zijn met vijf, en we maken het de kok niet gemakkelijk. Vijf verschillende hoofdgerechten zullen voor ons bereid moeten worden. De vegetarische tagine is origineel en bevat biologische groenten alsook een huisgemaakte griesmeelachtige substantie die erg bevalt. De tagine met kip is perfect gegaard. Die met merguez heeft een volledig ander karakter maar wordt ook als erg smakelijk bevonden, net als de couscous met kip en de tagine met kweepeer. Bij dit alles drinken we een lekker wijn van Marokkaanse bodem maar waarvan de productie een Frans-Marokkaanse samenwerking is.
Als afsluiter wordt nog Berberkofiie besteld (die smaakt wat geparfumeerd) en muntthee (en die smaakt gewoon naar munt).

www.ryad.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk verzorgd
Omgeving: exotisch

Geen opmerkingen:

Een reactie posten