donderdag 18 november 2010

Mange-Tout (Middelkerke)

Recent werd de Mange-Tout met een 14 in de GaultMillau opgenomen. Het koppel dat dit restaurant uitbaat, herinneren we ons van de Hertog Jan (Brugge). Daar stond hij in de keuken, zij in de zaal. In de Mange-Tout startten ze onlangs hun eigen avontuur. Een duidelijke echo van het sterrenrestaurant zal je dan ook merken in de keuken van dit ambitieuze koppel. De Mange-Tout is gelegen aan de baanwinkels tussen Oostende en Middelkerke en bevindt zich zowaar op de locatie waar ooit de Quick was. Maar laat je hierdoor vooral niet afschrikken. Het restaurant heeft een aangenaam kader en een vriendelijke bediening.

We opteren vandaag voor het marktmenu (52 euro wijn inbegrepen).
Bij het aperitief (een Franse schuimwijn en een vers fruitsap) krijgen we een drietal hapjes. Het taartje van kaas en tomaat zit al meteen goed. Een hapje met gepofte makreel en pickles (voor de vegetariër wordt de makreel door bloemkool vervangen) en een hapje met zwart olijvenpoeder en parmesan zetten de toon verder. Voor de niet vegetariërs is dit laatste een hapje op basis van foie gras. We zijn unaniem: dit is top.
In de Mange-Tout tovert de kok zonder moeite (of zo lijkt het toch) een vegetarisch alternatief op tafel. Het voorgerecht bestaat uit structuren van komkommer, radijs, mozzarella en gemberijs. De witte wijn is een Sancerre met een fruitige en volle smaak. Fris en smaakvol. Het hoofdgerecht wordt een risotto met verse kruiden en boschampignons. Ook de rode wijn die geserveerd wordt, heeft een volle smaak.
De alleseters krijgen in de gewone formule eerst Sint-Jacobsnootjes met toetsen van bloemkool en schuim van bruine boter. Er volgt hert met peterseliewortel en enkele herfstige toetsen. Top.

Als dessert krijgen we nog een chocoladebrownie met accenten van mokkaijs. De koffie wordt vergezeld van een madeleine, een chocoladepraline en een oliebolletje. Ideaal om een geslaagde maaltijd af te ronden.

www.restaurantmangetout.be

Onze score: this is heaven
Bediening: vriendelijk verzorgd
Omgeving: modern

Geen opmerkingen:

Een reactie posten