zondag 14 november 2010

Galvin at Windows (London - UK)

We arriveren een half uurtje vroeger dan gepland in het Hilton. We moeten er op de 28ste verdieping zijn bij Galvin at windows en dus installeren we ons in de bar. Een glaasje Pommery en een verbluffend zicht op de stad zorgen dat we meteen in een opperbeste stemming verkeren.

Na deze fijne start worden we hoffelijk naar onze tafel in het restaurant begeleid. Om dat te vieren, klinken we ook daar nog eens op ons geluk met een kirr royale. De menukaart lijkt veelbelovend en uiteindelijk pikken wij er het dagmenu uit. Dit menu biedt een keuzemogelijkheid uit drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en drie desserts (45 pond - koffie, water en half flesje wijn per persoon inbegrepen).

Beiden nemen we eerst de octopuscarpaccio met een radijsmousse en basilicumsausje. Dit smaakt subliem en de droge fruitige Siciliaanse wijn vergezelt dit gerecht perfect. Het karafje witte wijn – en dat gebeurt maar zelden met een karafje - wordt in een ijsemmer gezet: een gebaar dat we waarderen. Vervolgens komt een stukje heilbot omringd door bloemkool in drie kleuren. Aan de andere kant wordt eend geserveerd met een gepeperde Szechuanjus. De toets selder die de eend vergezelt, werd gemarineerd in rode bietensap en kreeg dito kleur en smaak mee. Een kunstje dat getuigt van een uitgekiende finesse. De Chileense Merlot blijkt de ideale partner bij dit fijne gerecht.

Als afsluiter geniet de ene kant van een selectie kazen (waarvoor een supplement gerekend wordt) met een glas rode wijn, en de andere kant van de zoete millefeuille met witte chocolade en kanstanjevermicelli.

Bij de koffie krijgen we een dubbele portie pralines, opnieuw een fijn gebaar dat ons pleziert!
This is heaven, en dat mag je op de 28ste verdieping van het Hilton bijna letterlijk nemen.

www.galvinatwindows.com

Onze score: this is heaven
Bediening: uiterst verzorgd
Omgeving: bijzonder kader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten