maandag 18 oktober 2010

Ostend Queen (Oostende)

Ostend Queen kent al sinds de start hoogte- en laagtepunten. Het restaurant wisselde al enkele keren van uitbater en moest al twee keer de boeken sluiten. Ostend Queen is nochtans gelegen op een toplocatie: op de derde verdieping van het Kursaal in Oostende met een waanzinnig zicht op de strand en de zee. Die troef alleen maakt het een bezoek waard.

Het restaurant heeft een klassieke maar stevige viskaart. Toch zijn we er na elk bezoek nooit uit geweest: komen we terug of niet?
Vandaag zijn we er niettemin opnieuw en het toeval wil dat we bediend worden door een ober die we herinneren uit Di Coylde, maar die stek wisselde hij enkele jaren geleden voor de koningin in Oostende. Laat het een erg goede ober zijn die zijn vak kent - en zo zijn ze lang niet allemaal in Ostend Queen. Maar vandaag hebben we geluk. Ook de zon schijnt en draagt bij aan de goede sfeer.
Bij het glaasje schuimwijn krijgen we twee amuses: een garnaalkroketje en een plakje smaakvolle zalm. De gerechten zijn eenvoudig maar lekker. Eerst komt italiaanse ham aan de ene kant en gemarineerde zalm aan de andere. Leuk, lekker zelfs, maar er is niets exclusiefs aan. En hier knelt meteen ook het schoentje: deze toplocatie smeekt om een verrassende en exclusieve keuken. En dat er nog een lange weg af te leggen valt, wordt pijnlijk duidelijk bij het hoofdgerecht. Omdat juist kunnen tellen moeilijk blijkt in de keuken, moet iemand langer wachten dan de rest op het hoofdgerecht: een degelijke kabeljauw met tomatencoulis en pasta die evenwel verrassend noch exclusief genoemd kan worden.

Ostend Queen smeekt om een beter management en een doordachte visie. Want vandaag hebben we nog steeds de indruk dat het restaurant het sukkelstraatje niet ontgroeid is.

www.ostendqueen.be

Onze score: quite okay
Bediening: afhankelijk van de ober
Omgeving: modern strak/verbluffend zeezicht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten