dinsdag 12 oktober 2010

Bottarga (Oostende)

Eindelijk kunnen we tijdens de lunchpauze nog eens naar de Bottarga. We zijn extra vroeg en ons favoriete tafeltje is beschikbaar. De Bottarga straalt een warme moderne sfeer uit, en het zicht op de zee maakt het kader compleet.

De lunch kan je tijdens werkdagen krijgen van 12 tot 14.30 uur. Je betaalt 15 euro en krijgt in ruil een voor- en hoofdgerecht. Omdat de lunch vandaag vlees bevat (vitello tomato gevolgd door Oostendse vissoep), zoeken we onze gading à la carte. De suggestiekaart verandert hier regelmatig en dat is meteen ook een sterke troef van deze favoriete stek. Behalve de avontuurlijke suggesties zijn er ook de klassiekers en de gerechten uit de wereldkeuken.

Omdat we helaas niet alle tijd van de wereld hebben, bestellen we deze middag enkel hoofdgerechten: Thai red curry met groenten (de wereldkeuken bevat enkele vegetarische gerechten) en de tonijn uit de suggestiekaart. De curry is heerlijk en licht pikant. De tonijn oogt door de verzorgde afwerking spectaculair en smaakt minstens even goed.

De Bottarga bestaat nu al meer dan vijf jaar is is één van de culinaire trekpleisters van de stad Oostende. In de zomer kan het er nogal druk zijn, maar doorheen het jaar is het voor ons een vaste waarde. Kwaliteit, originaliteit en vriendelijkheid zijn de kernwaarden van dit restaurant. De suggesties kunnen ons vaak verrassen.

www.bottarga.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk verzorgd
Omgeving: loungy hip

Geen opmerkingen:

Een reactie posten