donderdag 30 september 2010

Thaiichi (Maastricht - NL)

Na een gezellige shoppingmiddag en een ontspannend zwempartijtje in ons hotel is de eetlust weer helemaal aangewakkerd. Culinair Maastricht brengt ons bij de THAIICHI, een japans-thais restaurant. Het restaurant wordt gerund door twee Aziatische topkoks: de een is sushi-expert, de ander tovert fantastische warme Japanse gerechten op tafel. Op warme zomerdagen kan je er op het terras genieten van de sfeer die de Koestraat uitademt. Hoewel het een mooie herfstavond is, is buiten tafelen geen optie. Binnen is het modern en aangenaam zitten. De overkant van de tafel verdiept zicht in de Thaise menukaart en weet redelijk snel een keuze te maken: eerst Thaise loempia's en vervolgens een bereiding van gegrilde kip en cashewnoten. Als sushi-addict probeer ik eerst zelf een selectie te maken uit de maki, nigiri, gunkan, temaki en sashimi om een menu samen te stellen. Na tien minuten is het duidelijk dat ik beter kies voor een van de sushisets. Ik kan me verheugen op een misosoep en dan een combinatie van maguro-nigiri, sake-nigiri, inside-out maki, futo-maki en gunkan.
Een aperitief was evenwel sneller gekozen: consequent als we zijn kiezen we respectievelijk een Thais en een Japans bier. Beiden ogen mooi blond, het Japanse bier smaakt wat zoeter. Een vrouwenbier - zo wordt gezegd. De voorgerechten smaken maar het is vooral uitkijken naar wat volgt. We worden niet teleurgesteld, de hoofdgerechten zijn subliem. Het eten met stokjes van het Thaise gerecht met cashewnoten lukt vlotter dan verwacht, en de Japanse selectie is formidabel gepresenteerd. Handgerold, dagvers, avontuurlijk en vernieuwend. Vooral de gunkan met komkommer en yoghurt zorgt ervoor dat dit toch wel de op één na meest sublieme sushi-maaltijd wordt.

www.thaiichi.nl

Onze score: check this out
Bediening: correct
Omgeving: sfeervol hip

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen