woensdag 25 augustus 2010

Rock-Fort (Brugge)

Rock-Fort behoort tot onze favorieten. We ontdekten dit enkele jaren geleden en proberen sinds die leuke ontdekking hier af en toe terug te keren. Bij de start was het restaurant nog een veeleer klein etablissement met een beperkt aantal tafels waar het dus zeker intiem en gezellig tafelen was. We herinneren ons ook de leuke wijnkaart die het had over hard rock, knuffelrock en andere tot de verbeelding sprekende categorieën. Maar Rock-Fort werd ondertussen uitgebreid met een aanpalende bar en vervolgens verbouwd tot een restaurant dat dubbel zo groot is waardoor de intimiteit toch ietwat moet inboeten. Er zijn meer obers, het is wat drukker en daardoor is het ook allemaal wat onpersoonlijker geworden.

De originele wijnkaart van destijds moeten we tegenwoordig missen. We herkennen op de kaart wel nog steeds aantrekkelijke gerechten die wij zouden omschrijven als klassiek met een moderne eigenzinnige twist. Het is moeilijk kiezen, want de kaart bevat veel aanlokkelijke dingen. Uiteindelijk kiezen we voor het menu naar het humeur van de chef. Hij blijkt goedgehumeurd die dag want een alternatief voor de eend blijkt (voor de ene kant van onze tafel) geen probleem.

Bij de champagne krijgen we een aangenaam hapje, en het heerlijke brood met gedroogde tomaten wordt nog steeds in een broodzak aan tafel gebracht. Na het aperitief wordt er gestart met een tartaar van zalm die meteen getuigt van de verfijnde vakkunst van de kok. Een groene risotto met mossel volgt en mag er eveneens wezen.

Ietwat klassieker zijn de hoofdgerechten. Afgezien van enkele andere accenten lijken de gerechten op elkaar: we herkennen de voorliefde van de chef voor paddenstoelen en de - ondanks het zomerseizoen - herfstige toetsen die zowel de eend als de zeebaars accompagneren. De eerlijke smaken getuigen opnieuw van een degelijke keuken.

www.rock-fort.be

Onze score: check this out
Bediening: jong verzorgd
Omgeving: modern hip

Geen opmerkingen:

Een reactie posten