donderdag 16 september 2010

Pakhuis (Gent)

Het is donderdagavond en de vele mogelijkheden die Gent ons op culinair vlak biedt, proberen we te overlopen. We besluiten alvast de kaart van brasserie Pakhuis te bekijken. Omdat die ons meteen weet te overtuigen, wordt een verdere zoek- en wandeltocht ons bespaard. Het is iets voor acht en we hebben geluk want we krijgen de voorlaatste tafel. Twee minuten later is ook de laatste tafel verkocht.
Het Pakhuis brengt steevast herinneringen aan de studententijd met zich mee. Wellicht ook daarom dat deze brasserie in onze top vijf pronkt.

We weten dat er voor de vleesgerechten in het Pakhuis een beroep gedaan wordt op een eigen hoeve, Le Devant. Pakhuis, Dock's Café en La Quincallerie kochten samen 80 hectaren weiland en bos in de Bressestreek. De producten worden er geweekt met respect voor de natuur en de dieren vertoeven er in een stressvrije omgeving.
Als aperitief brengt de ober ons een groot glas vers fruitsap en een glas cava. Wat de keuze van voorgerecht betreft, zijn we het eens. Beiden kiezen we de roergebakken Tzay (Thaise gedroogde tofu) met boontjes, wortelen, Shii-take en rode basilicum. Heerlijk en bijzonder van smaak. De ene kant van tafel vindt dat er iets foie gras-achtigs aan de tofu is, de andere kant denkt er (gelukkig) anders over. Vervolgens komt er enerzijds een pastagerecht met compote van tomaat en courgette en anderzijds gebakken filet van rode poon met gemarineerde bouchots mosseltjes. De zwarte bio pasta en paprikacompote zorgen dat het geheel ook mooi oogt. Helemaal hoe de betere brasserie kan smaken. Kortom, Pakhuis zou een vleeseter kunnen overtuigen vlees (en vis) aan de kant te schuiven!

www.pakhuis.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk
Omgeving: bijzonder kader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten