donderdag 2 september 2010

Danny Horseele (Dudzele)

Een lunch bij Danny Horseele is kiezen voor kwaliteit. Die middag bestaat de lunch sowieso uit visbereidingen dus moet er geen alternatief worden gezocht voor hen die geen vlees eten. Eerder leerden we dat dit hier echter geen probleem had geweest.

We starten met een glaasje champagne. De amuses verraden al meteen het vakkundig precisiewerk van de kok. We herinneren ons vooral het stukje ansjovis met een olijftapenade dat ons het zuiden doet proeven. Ook het frisse mosselsoepje is heerlijk. Dit is top!
Na de amuses wordt gestart met een tartaar van zeebaars. De compositie van het bord is een kunstwerkje op zich alsof alle smaken ook mooi op een plaatje moeten passen. Alles is mooi evenwichtig uitgekiend.
Als hoofdgerecht krijgen we tong. Zonder verbluffend te zijn, is ook dit erg lekker. De tong is vergezeld van accenten wortel en chinese kool.
Iemand koos voor kaas als nagerecht. We laten de ober een selectie maken uit een rijk aanbod. We laten ons bovendien verleiden door onze goesting en bestellen allen nog een glaasje bij het dessert. De ober stelt ons een madeirawijn voor die heerlijk blijkt te smaken. Het dessert van de anderen is ook hier opnieuw een fijn uitgekiende combinatie van smaken waarvan we ons vooral de zure appel en wilde aardbeien herinneren.
De koffie met versnaperingen maakt de heerlijke lunch compleet.

www.dannyhorseele.be

Onze score: this is heaven
Bediening: professioneel verzorgd
Omgeving: strak klassiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten