dinsdag 28 september 2010

Bhavani (Brugge)

Bhavani behoort tot onze favorieten omdat het een aantal belangrijke factoren combineert: gezelligheid, een exotische sfeer en een lekkere oerdegelijke keuken. Je komt ze zelden tegen in Vlaanderen: Indische restaurants waar het ook knus zitten is, want in de meeste gevallen blijk je in een veredeld pitakot te zitten. Anders dus in de Bhavani waar de plastieken kitsch fameus wordt overstegen. Je stapt er een knusse omgeving binnen die strak klassiek met exotische accenten combineert.

We hebben een hectische dag achter de rug en besluiten veeleer à l’improvist naar Brugge te trekken om de dag alsnog sereen af te sluiten. Zoals je mag verwachten in een Indisch restaurant bevat de kaart curries, tandoori’s en tikka’s waarbij je kan kiezen tussen kip-, lam- of vegetarische gerechten. Hier evenwel geen absurd lange lijst met een gigantische keuzemogelijkheid uit een massa tandoori gerechten zoals wel vaker het geval kan zijn in exotische eetplekken. In de plaats biedt de kaart een specifieke en selecte greep uit de Indische keuken. Prima. Ook bij de voorgerechten wordt eenzelfde filosofie gevolgd en merken we bovendien opnieuw dat vegetariërs niet vergeten zijn.

We kiezen voor de menuformule van 33 euro waarbij we een voor- en hoofdgerecht uit de kaart mogen plukken. Het hoofdgerecht zal hierbij gecombineerd worden met rijst én naan.
Vooraf krijgen we bij het aperitief nog eerst een huisgemaakte chip die als ons onderzoek klopt wellicht papadum moet heten. Met het heerlijke dipsausje is dit alvast een juiste start.
Dan wordt aan de ene kant gestart met gefrituurde groentenkoekjes (pakora) en aan de andere kant gefrituurde scampi. Beide gerechten verraden dat er met verse en pure producten wordt gewerkt. Thuis proberen we dit soort zaken wel eens na te bootsen met allerhande zakjes uit de supermarkt. Hier herinneren we evenwel plots hoe dit alles eigenlijk ‘echt’ moet smaken: puur dus vooral en uiteraard ook exotisch en lekker.
Daarna volgt aan de ene kant een groentegerecht en aan de andere kant kippenbouten in de tandoori oven bereid. Hoewel de kip uit een bloedhete oven komt is de kip zacht en sappig vanbinnen, en lekker krokant aan de buitenkant. Thuis doen wij dit niet na. De pruttelende uitjes vullen dit lekker gekruid gerecht perfect aan. Aan de andere kant blijkt de groentemix heerlijk pikant te zijn. Zeker als je op een pepertje bijt. Maar ook hier valt opnieuw de puurheid van de uitgekiende ingrediënten op. Hiermee onderscheidt Bhavani zich van andere Indische of exotische restaurants. Hier heb je namelijk meer dan pikante saus alleen. De gerechten zijn van een hoge kwaliteit, en alles baadt in een gezellige en verzorgde sfeer.

www.bhavani.be

Onze score: check this out
Bediening: vriendelijk verzorgd
Omgeving: bijzonder kader

Geen opmerkingen:

Een reactie posten