dinsdag 24 augustus 2010

Le Grillon (Oostende)

Om de thuiskomst te vieren nodigen onze (schoon)ouders ons uit in de Grillon.
Een oerdegelijk restaurant met traditionele keuken. Omdat het al vrij laat is, en omdat we uit ervaring weten dat je hier niet met honger van tafel gaat, besluiten we enkel een hoofdgerecht te bestellen.
Er wordt voor lotte op Provençaalse wijze gekozen, voor Tournedos Rossini en tweemaal voor tong. We kiezen ook de suggestiewijn die erg lekker en verfrissend blijkt. Wat fantastisch is als je voor tong kiest, is dat je twee middelgrote tongetjes krijgt met frietjes en die krijg je ná elkaar. Als de eerste op is, wordt je een fris nieuw bord aangeboden met een nieuwe tong en warme frietjes. Ook de lotte met Provençaalse saus blijkt oerdegelijk. De Tournedos Rossini is erg lekker al ontbreekt de truffel die bij de klassieke formule hoort.
Voor fusion of avontuurlijke verrassingen moet je niet naar de Grillon. Maar heb je trek in klassiekers, dan is de Grillon zeker the place to be.
Nadien bestellen we nog een Irish Coffee die op onnavolgbare wijze aan tafel wordt gemaakt. Ook de Calvados wordt geproefd, en iemand laat zich zelfs verleiden om nog wat aardbeien met vanilleijs te proberen.
Een heerlijk geslaagde thuiskomst!

www.legrillon.be

Onze score: check this out
Bediening: professioneel verzorgd
Omgeving: klassiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten