dinsdag 17 augustus 2010

The Elephant (Torquay - UK)

Torquay (UK) is een gezellig en idyllisch plekje aan de English Riviera. En wat het allemaal nog gezelliger maakt, is de toevallige ontdekking dat Torquay een restaurant met Michelinster heeft.
Omdat we in Dartmoor op verkenning zijn, en omdat er in het desolate Dartmoor geen gsm-bereik is, proberen we via een typisch brits telefooncelletje te bellen naar The Elephant. Dat lukt aardig en we kunnen vlot een tafel reserveren voor diezelfde avond.

Elephant heeft een brasserie op de gelijkvloerse verdieping en een (ster)restaurant op het eerste. We worden vriendelijk onthaald en krijgen een aperitief in het salon aangeboden. Met een glas champagne kijken we vredevol naar de baai van Torbay.
Er is een degustatiemenu met aangepaste wijnen, en navraag leert ons dat we het hoofdgerecht dat een bereiding is met lam kunnen vervangen door een visgerecht.
Engeland verbaasde ons de voorbije dagen eerder al met lekkere avontuurlijke maaltijden, maar vanavond zijn we pas echt onder de indruk van de erg verfijnde keuken van jonge chef Simon Hulstone (35).

Het degustatiemenu wordt gestart met een frisse combinatie van gele biet en geitenkaas afgewerkt met een heerlijke dressing. De tartaar van krab die volgt is al even overtuigend. Opnieuw uiterst verzorgd en met een getraind oog voor detail zijn de dagverse (met de hand uit zee geplukte) schelpen met risotto en schuim van mossel. Dit is heerlijk, en we voelen ons dan ook dolgelukkig. De wijn die de gerechten telkens accompagneert, vervolledigt het perfecte plaatje. Het hoofdgerecht met tong in de hoofdrol sluit aardig af.
De dessertronde is opnieuw een verrassing. We zien een heerlijke mousse van Baileys en koffie passeren, gevolgd door een gebakje van chocolade en pistache, een ‘lemon tart’ en een romige sorbet in gezelschap van verse vruchten.
We sluiten de geslaagde avond af met thee en versnaperingen, en maken al plannen om hier zo snel mogelijk terug te kunnen keren.

www.elephantrestaurant.co.uk

Onze score: this is heaven
Bediening: professioneel verzorgd
Omgeving: strak klassiek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten