dinsdag 20 juli 2010

Berto (Waregem)

Een snikhete dag. Omdat enkele alternatieven mét terras gesloten blijken, kiezen we voor Berto in Waregem.
We lijken wel Waregem-verslaafd. Want we hebben het voorbije weekend elke dag heen en terug naar Waregem gereden (zo’n 180 km per dag), en dan zijn we er nu twee dagen later opnieuw. Lokte de muziek ons eerder naar Waregem, dan is het deze dinsdagavond onze goesting die ons erheen lokt.
Ietwat aarzelend, want met zo’n weer binnen zitten, lijkt ons toch wat jammer. We hadden de website evenwel nauwkeuriger moeten checken want onze aarzeling blijkt onterecht: een gezellig zuiders terras wacht ons op waar we een leuk plaatsje krijgen. We wanen ons in de Ardèche.

Onze aperitiefkeuze wordt bijna een traditie: een verse fruitsap en een Ricard. Is het ene vers geperst en wordt het andere met ijs en water apart geserveerd, dan genieten wij alvast van een fijne en juiste start. Hier evenwel zat het ijs al bij de Ricard: foei!
De kaart biedt naast een degustatiemenu ook enkele gerechten, maar er kunnen sowieso ook gerechten afzonderlijk worden geplukt uit het menu. Een leuke formule.
Aan de ene kant wordt gestart met een combinatie van vier bereidingen tonijn, aan de andere kant een keuze uit het degustatiemenu: ook vier bereidingen maar dan van rund.
Een echte openbaring blijken de bereidingen niet, want de smaken mochten beter uitgekiend.
Op deze warme zomeravond smaakt de roséwijn dan weer wel heerlijk.
De gebakken kabeljauw met puree van bouillabaisse, venusschelpjes en mossel smaakt erg lekker. Zeker de jus van bouillabaisse maakt ons blij. Over de groentenwok zijn we dan weer minder enthousiast. Lekker, maar dit kunnen we thuis ook.
Als we na de koffie vertrekken, komt een ober nog snel aanhollen met een zoete versnapering. Een sympathiek slot na een gesmaakte avond.

www.berto-waregem.be

Onze score: quite okay
Bediening: sympathiek
Omgeving: gezellig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten